GarrelsSail

Varend erfgoed

Zoals jullie allemaal al wel hebben kunnen lezen is er dit jaar de Delfsail van 13 t/m 16 juni. Het weekend daarvoor is er een Groningen Sail. En ja…. hallo…. daartussen zit nog de week EN Garrelsweer.

Ik ben met een "onderdeel" van de organisatie van Delfsail in gesprek geweest en zij hebben de schippers van Varend Erfgoed een mail gestuurd met hun programma.

Ze hebben het volgende ook in de mail gezet:

Zoals bekend is het weekend voor DelfSail, Groningen Sail. Diegene die zich hier voor hebben aangemeld krijgen allen info via het schippershandboek.
Na Groningen Sail  kunt u van maandag (10 juni) tot en met de woensdag (12 juni) ook terecht in Garrelsweer, GarrelSail genaamd. Dit plaatsje aan het Damsterdiep heeft een kleintje Sail georganiseerd. In voorgaande edities is dit een mooi succes geweest. Zij zorgen o.a. voor een schippersmaaltijd en een gezellig samenzijn in het mooie pittoreske dorp.

 

Ik heb

  • tot nu toe van 6 schippers reacties gehad dat ze willen komen, maar er zullen ongetwijfeld meer bij komen (terwijl ik dit typ, komt er nog een opgave binnen)
  • 2 havenmeesters geregeld
  • muziek geregeld (ja echt… de topband DIT IST uur grunn kunnen regelen!!)
  • het dorpshuis vastgelegd voor dinsdag 11 juni voor de schippersmaaltijd/captainsdiner


Ik hoop nu dat er mensen zijn die voor die avond een stamppot willen maken om samen met de dorpsbewoners en de schippers er een topavond van te maken.
Zet de avond van 11 juni in de agenda en kom gezellig eten, kletsen en dansen!!

Voor opgave voor een stamppot en/of om te eten: tel 06 150 35 891 of stuur me maar een berichtje. Kosten € 5,= pp, koks eten gratis mee.

Uit het Utrechtse Wilnis kreeg ik ook een berichtje: ik vaar met motorsleepboot Nostalgie en deze sleepboot heeft ongeveer 10 jaar ook Garrelsweer als thuishaven gehad toen hij bij het baggerbedrijf je van Piet van der Veen hoorde. Dat was ongeveer tussen 1964 en 1975. De sleepboot had toen de naam Riek.de schipper komt met zijn zoon weer in Garrelsweer.

Groetjes,

Gerda Remminga