afbeelding home page

Persbericht.

Garrelsweer Anno 2013.

Uitnodiging boekpresentatie

Op 10 januari 2015 presenteert Vereniging Dorpsbelang Garrelsweer, ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan, het boek “Garrelsweer Anno 2013”. De presentatie vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsvisite in het dorpshuis Weersterheem, Stadsweg 76A, aanvang 20:30 uur. Dit unieke boek, dat geheel geschreven- en samengesteld is door de bewoners van Garrelsweer, wordt dan aangeboden aan het Bestuur van het dorpshuis Weersterheem.

Het boek geeft door de vele foto’s en bijbehorende teksten een momentopname van de bebouwing en bewoners van het dorp in het jaar 2013. Uit de vele bijdragen van de Garrelsweersters spreekt de liefde en waardering voor hun leefomgeving. In een tijd waarin dit gebied veelal negatief naar voren komt in verband met de aardbevingsproblematiek brengt dit boek ook een ander, meer positief, beeld.

Het boek, dat meer dan 100 pagina’s telt, heeft geen wetenschappelijke of historische pretenties maar wil niet meer dan een tijdsbeeld schetsen van een lintdorp aan het Damsterdiep waar ‘noaberschap’ en gemeenschapszin nog hoog in het vaandel staan.
Het boek wordt uitgegeven bij drukkerij Sikkema uit Warffum en de uitgifte van de boeken is tijdens de nieuwjaarsvisite in dorpshuis Weersterheem.

De singer-songwriter Iris Rijnsewijn uit Wirdum verzorgt dan de muzikale omlijsting van de avond.

Het betreft een foto van mevrouw Janneke Bierling, die ook een bijdrage aan het boek geleverd heeft. De fotograaf is J.Schuurman. Voor verdere info kunt u contactopnemen met de redactieleden:

Janneke Bierling


Anneke Pier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  06-37306973

Eric Raad
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
06-46424341

Jaap Schuurman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0596-572574