afbeelding home page

Artikelindex

Damclub "Denk en Zet"

 dammen 01 dambord  dammen 02

Damclub “Denk en Zet” Garrelsweer, mei 2020.
Bent u het ook wel een beetje zat? Anderhalve meter valt niet altijd even mee. Toch probeer ik mij er wel aan te houden, vooral  wat we via de media gezien en gehoord hebben wat een Corona besmetting kan veroorzaken. Ik heb diep respect gekregen voor het verplegend personeel in ziekenhuizen en verpleeginstellingen die soms zelf met gevaar voor eigen leven hun werk doen.

Anderhalf meter afstand bij het damspel zal niet lukken, vandaar dat we na 3 maart ook niet weer bij elkaar zijn geweest, best een lange tijd, vooral nu de wereld wel lijkt stil te staan. We zijn net niet meer in de Wirdumerdraaischool terecht gekomen, en dit gebeurt waarschijnlijk ook niet meer. De hele inventaris was echter al wel verhuisd.
Het is ook een tijd voor bezinning dat voor velen een mooie bijkomstigheid als rustpunt van een hectisch leven kan zijn. Dammers kunnen in deze tijd extra trainen, damvraagstukken oplossen, en degenen die digitaal vaardig zijn kunnen zelf via de computer tegen elkaar dammen. In de praktijk lijkt dat echter niet voor  een ieder weggelegd vanwege het niet bezitten en gebrek aan kennis van de digitale mogelijkheden. Toch merken we in deze coronatijd dat daar enige vooruitgang in wordt geconstateerd, vooral wanneer dit de enige mogelijkheid tot contact is.

We hopen echter dat het vaccin gevonden mag worden en dat het “oude normaal” weer normaal mag worden. We willen elkaar graag weer terugzien in het versterkte/vernieuwde dorpshuis. Het dorpshuis moet weer een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten en waar activiteiten kunnen plaats vinden. We wensen het bestuur veel wijsheid toe om dit mogelijk te kunnen maken in een tijd dat de  coronabeperkingen nog steeds gelden.

De hele situatie heeft ons nu wel gedwongen om de competitie voortijdig te beëindigen. Normaal hadden we na het terugtrekken van Jan Bos 20 wedstrijden moeten spelen. Alleen Henk Kort is dit gelukt. De overige leden hebben dit niet meer gehaald, het varieert van 15 t/m 19 wedstrijden. Om tot een voorlopige oplossing te komen voor de eindstand van de onderlinge competitie heb ik gekozen voor alleen het gemiddelde (punten gedeeld door het aantal wedstrijden). Geert Greven is de aanvoerder en is met deze stand kampioen. Aldert Schaaphok heeft er geen super seizoen van kunnen maken zoals het vorig jaar, hij is nu hekkensluiter. Wout Geertsema heeft echter de opgaande lijn wel kunnen behouden en heeft zich genesteld in de top. In de bondscompetitie zijn we kampioen geworden in de 1e klasse, we promoveren naar de hoofdklasse.

Ik laat het hier eerst bij. Namens de damclub wens ik allen ondanks de corona beperkingen een mooie zomertijd toe, en ontdek via het fietsen en wandelen hoe mooi en ruim onze eigen directe omgeving kan zijn.

Namens damclub “Denk en Zet”
Henk Meruma


damclub5   dambord    dammen 03   

Bestuur:
Voorzitter: A. Schaaphok tel. 06-53423541
Secretaris/penningmeester: H. Meruma tel. 0596-572189         
Wedstrijdleider: A, Schaaphok tel. 06-53423541
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Clubgebouw: Dorpshuis “Weersterheem” tel. 0596-572923 
Clubavond Dinsdag, aanvang 19.30 u.

 dammen 04  dambord  dammen 05 

 dammen 06   dambord dammen 07

dammen 08  dammen 09  dammen 10  dammen 11


Dammen pagina 31 08 2020 600