Banner dammen

Damclub "Denk en Zet"

  dambord

       dammen 02  

Damclub “Denk en Zet” Garrelsweer sluit seizoen 2023-2024 af.

Dinsdag 14 mei j.l. was het de laatste clubavond van het seizoen. De laatste clubavond sluiten we altijd af met een simultaanwedstrijd waarbij de kampioen van het afgelopen seizoen het opneemt tegen de overige clubleden. Deze keer was het na 1 jaar onderbreking opnieuw onze Geert Greven. Dit is geen sinecure. Steeds maar weer opnieuw wisselende standen voor je neus te zien . Geert kreeg het zwaar te verduren. Winst wist hij alleen te behalen bij Kort en Venema. Tegen Van der Veen werd er remise gespeeld en verloren werd er van Schaaphok, Galliard, Berends,  en Meruma. Einduitslag 7.5-13.5 in het nadeel van Geert.

Geert heeft het kampioenschap niet cadeau gekregen. Hij won 11 wedstrijden, 6 meerderheidsremises, 2 normale remises, en 2 partijen gingen verloren. We spelen gedurende het seizoen 3 keer tegen elkaar. Vroeger 2 keer, maar vanwege de afbrokkeling van het ledenaantal is dit verhoogd naar 3 keer. Indien we dit niet zouden doen dan waren we eind januari/februari al uit. Dat is niet hetgeen we willen.

3 partijen konden niet uitgespeeld worden vanwege tijdgebrek. Hierop werd een fictieve remise toegepast welke geen van de overige spelers verder benadeelde Het waren de partijen Berends-Van der Veen, Berends-Greven, en Kort-Schaaphok. Genoemd mag worden dat Hans van der Veen geen enkele partij verloor hetgeen een grote prestatie is,  hij behaalde totaal 12 remises welke uiteraard de eindklassering drukken. Hij werd derde.

Aldert Schaaphok had een wat mindere seizoen, hoewel hij menig dammer de schrik aanjaagt met zeer verassende zetten. De twee Lopsters, Kort en Meruma werden hiervan het slachtoffer.

De bondscompetitie bracht ons niet zoveel goeds, we eindigden op de één na laatste plaats met 4 punten uit 6 wedstrijden. De club uit Delfzijl werd voor de zoveelste keer kampioen. Geert Greven behaalde ook hier de meeste punten.

We starten het nieuwe seizoen weer vanaf de tweede dinsdag in september. Op de eerste dinsdag ( 3 september) houden we de jaarvergadering.

Damclub “Denk en Zet”wenst allen een mooie zomerperiode toe.

Henk Meruma
dammen 07

 

 dammen 09  
Bestuur:
Voorzitter: A. Schaaphok tel. 06-53423541
Secretaris/penningmeester: H. Meruma tel.0619656239        
Wedstrijdleider: A, Schaaphok tel. 06-53423541
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Clubgebouw: Dorpshuis “Weersterheem” tel. 0596-572923 
Clubavond Dinsdag, aanvang 19.30 u.

Uitslagen onderlinge competitie DEZ

Stand onderlinge competitie DEZ

Uitslagen bondcompetitie wedstrijden 

Damstandjes

 

Nieuwsbrief