Loppersum, 25 januari 2021DeelSlee

Tweede DeelSlee voor Garrelsweer
Garrelsweer heeft z’n tweede DeelSlee. Naast de VW ID.3, die al een tijdje intensief wordt gebruikt, staat aan de laadpaal aan de Stadsweg nu ook een Renault Zoë. De auto is de twaalfde iun het bestand van de coöperatie en is tevens geschikt gemaakt voor vervoer van kleine huisdieren. Beheerder Menno van der Meer en ambassadeur Lars Teeuwisse zijn duidelijk in hun schik met de nieuwe aanschaf. Wie meer wil weten over het gebruiksgemak van deze elektrische deelauto’s kan zich tot een van hen wenden.

Nu vier auto’s ook voor huisdieren

DeelSlee-vloot opnieuw uitgebreid
Een prachtige dag voor DeelSlee, zaterdag 23 januari 2021. Opnieuw konden drie auto’s aan het wagenpark worden toegevoegd: een VW ID.3, de best verkopende elektrische auto van de afgelopen periode; en twee Renault’s Zoë. De VW, met een actieradius van zo’n 350 km, is uiteindelijk bestemd voor Huizinge. Omdat daar de laapaal nog niet klaar is, staat de auto voorlopig even in Garsthuizen. De Zoë’s (actieradius ruim 200 kilometer), hebben een plekje gevonden in Garrelsweer (nabij Stadsweg 97) en Loppersum (Station) . De Skoda CiTiGo, die aanvankelijk bij het station stond, is verplaatst naar de Fruitlaan.
Ook de jongste aanwinsten voor Loppersum en Garrelsweer zijn ingericht voor huisdiervervoer. De Renaults die in Middelstum en Stedum staan, waren daar eerder al voor ingericht. In de andere wagens is het niet toegestaan huisdieren te vervoeren.
Menno van der Meer en Lars Teeuwisse bij de standplaats Garrelsweer

Het bestuur is blij met de nieuwe aanwinsten: “Veel mensen hebben het al ontdekt: delen is aanmerkelijk goedkoper dan een eigen auto. En doorgaans zijn de auto’s op afroep beschikbaar, is onze ervaring. Mede door mond-tot-mond-reclame hebben we steeds nieuwe aanwas van inschrijvingen. Tevreden gebruikers zijn onze beste promotors. Sommigen hebben al hun (tweede) auto afgeschaft om over te stappen op elektrisch deelervoer.” DeelSlee telt
inmiddels ruim 170 gebruikers. Zij kunnen kiezen uit drie verschillende vormen van deelname om gebruik te kunnen maken van de auto’s. De coöperatie ziet overigens wel dat het gebruik van de auto’s tijdens de lock down wat achterblijft.
Gemakkelijk, Duurzaam, Voordelig. Daar staat DeelSlee voor, de coöperatie die voor iedereen in de voormalige gemeente Loppersum zonder winstoopgmerk inmiddels 12 auto’s ter beschikking heeft. Wie meer wil weten: www.deelslee.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..