afbeelding home page

Artikelindex

Damclub "Denk en Zet"

 dammen 01 dambord  dammen 02

Nieuwsbrief damclub “Denk en Zet” Garrelsweer november 2018
Zomerse temperaturen hebben de dammers niet belet om toch maar weer te gaan starten. Ik kon er slecht aan wennen, dat terwijl de zon nog uitbundig schijnt en wij met korte mouwen en een enkeling met een korte broek achter het dambord zaten, ons zelf weer zo pijnigen met de gekste en vaak moeilijke partijen. In mijn beleving moet er storm zijn en regen tegen de ramen kletteren als het damseizoen begint. Dan kun je pas goed dammen. Ik kon het niet, mijn plaats op het onderste bord spreekt boekdelen.

U zult wel denken wat behelst dit volk om zich het zich zelf zo moeilijk te maken. Ik heb er geen antwoord op. Misschien een afwijking en een virus die begin september nog steeds weer toeslaat. Ter geruststelling, het virus zal niet automatisch vat op u krijgen. Dit wordt alleen bereikt als u aanschuift bij onze club. Tijdens het spel ontstaat er een bewustzijnsvernauwing wat als zeer prettig wordt ervaren. Alleen het spel bestaat nog en alle andere zorgen en beslommeringen zijn totaal uit beeld.  Dat willen we toch allemaal?

Ik zal u nog even deelgenoot maken van onze interne competitie:
Geert Greven en Hans van der Veen zijn meestal als altijd weer goed uit de startblokken gekomen.
Geert verloor echter van Aldert Schaaphok. Aldert is dit seizoen vlijmscherp begonnen, en supertrots op een overwinning van deze mastodont.
Wout Geertsema ontpopt zich steeds meer als een “coming man”. Verliezen op rij zijn er niet meer bij. Dirk van der Klok nestelt zich ondanks veel lichaamlijk ongemak nog steeds in de subtop, daarvoor hulde.
Vanwege de vroege en schone aardappeloogst kon Marten Berends (aardappelboer) bijna onafgebroken meedoen. Goed gemutst nestelt hij zich nu reeds in de subtop.
We doen ook nog mee in de competitie van de “Nieuwe Noorder Dambond” We spelen vanaf nu allemaal in 1 klasse, ook mede vanwege ledenverlies en opheffing. Gelukkig heeft het 2e team van Roden/Leek zich als nieuw aangesloten. Overige clubs zijn: Bedum, Kantens, Middelstum, Munnekezijl, Noorddijk, en Uitwierde/Delfzijl.
3 wedstrijden gespeeld, verloren van Roden/Leek en Kantens, gelijkgespeeld tegen Noorddijk. Er moet dus nog een schepje bovenop.

Tot zover, de blik zal nu wel gericht zijn  op Sint Maarten en Sinterklaas. Ik hoop dat het u goed mag vergaan.

Hartelijke groet,
Henk Meruma

Speler en bestuurslid “damclub Denk en Zet”

damclub5   dambord    dammen 03   

Bestuur:
Voorzitter: J. van der Veen tel. 0596-571505
Secretaris/penningmeester: H. Meruma tel. 0596-572189         
Wedstrijdleider: A, Schaaphok tel. 06-53423541
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Clubgebouw: Dorpshuis “Weersterheem” tel. 0596-572923 
Clubavond Dinsdag, aanvang 19.30 u.

 dammen 04  dambord  dammen 05 

 dammen 06   dambord dammen 07

dammen 08  dammen 09  dammen 10  dammen 11