Banner dammen

Damclub "Denk en Zet"

  dambord

       dammen 02  

Damclub Denk en Zet  Garrelsweer

Beste lezers Garrelsweerinfo.nl.

Behoorlijke tijd geleden dat ik een berichtje heb achtergelaten voor de Garwin en de site van Garrelsweerinfo.nl  Ik moet bekennen dat de verslaggeving wat in de versukkeling is geraakt, mede door persoonlijke omstandigheden, o.a. het aardbevingsbestendig wonen etc.

Nu las ik in het nummer van oktober dat de Garwin er mee stopt. Dat is jammer, vooral voor hun die geen internet bezitten, maar ook begrijpelijk. Overal is tekort aan mensen die het stokje over willen nemen. Ook het verenigingsleven kampt hiermee. Wij zijn nog met 8 leden. Afgelopen 10 jaar zijn we pl. 10 leden kwijt geraakt, deels door overlijden, ziekte, en vergrijzing. Ik heb de tijd nog meegemaakt dat we zelfs 18 leden hadden. Ons clublokaal was toen café “Welgelegen” ,nu café “De Brug “ Dat is dan wel meer als 40 jaar geleden!

Dat was een prachtige tijd, en altijd gezellig. Als er toen eens een paar niet aanwezig konden zijn was dat niet zo’n probleem als  bij een kleine bezetting die we nu hebben.

We spelen nog een onderlinge competitie en een competitie binnen de Nieuwe Noorder Dambond, acht clubs doen hier nog aan mee. Naast onszelf zijn dat Kantens, Middelstum, Munnekezijl, Noorddijk, Thesinge,en Delfzijl. Helaas bij allen een leegloop. Wij zijn met Delfzijl nog de grootsten.

Afgelopen dinsdag hebben we thuis tegen dc. Kantens gespeeld en verloren. Gezegd mag worden dat er enorm voor is gestreden om een goed resultaat te behalen maar helaas niet gelukt. De bovenste bordspelers van Kantens nemen deel aan  de landelijke competitie van de KNDB wat heus wel een tandje hoger ligt dan bij ons. Helaas verloor Tienco Venema zijn uitstekend gespeelde wedstrijd door het vallen van de vlag vanwege het overschrijden van de tijd.

Dringende oproep:

Hebt u wel interesse in het mooie damspel of  lijkt het schaken in clubverband u wel wat en u zou ook graag  de denksport in Garrelsweer willen behouden laat het ons weten. We zouden beide takken van sport kunnen samenvoegen. Mocht u familie/vrienden of kennissen hebben waarvan u denkt dat het wel wat voor hun is, laat het ons ook weten.

Ik wou hierbij ook nog eens wijzen op een aantal video’s op YouTube waar onze professor Erik Schrerder ervoor pleit om denksport te beoefenen naast lichaamssport, c.q. voldoende beweging.

Het bevorderd de cognitieve functies of vaardigheden ondermeer geheugen, intelligentie, taal en concentratie. Let ook eens op de damrubriek van Bert Dollekamp in het Dagblad van het Noorden waarin hij toch op een smeuige manier verslag doet van de noordelijke damtop.

We zijn via de mail bereikbaar onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch 06-19656239. Nog mooier en beter is om zelf eens even langs te komen op onze clubavonden op dinsdag in dorpshuis “Weersterheem”

Vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Henk Meruma

dammen 07

 

 dammen 09  
Bestuur:
Voorzitter: A. Schaaphok tel. 06-53423541
Secretaris/penningmeester: H. Meruma tel.0619656239        
Wedstrijdleider: A, Schaaphok tel. 06-53423541
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Clubgebouw: Dorpshuis “Weersterheem” tel. 0596-572923 
Clubavond Dinsdag, aanvang 19.30 u.

Uitslagen onderlinge competitie DEZ

Stand onderlinge competitie DEZ

Uitslagen bondcompetitie wedstrijden 

Damstandjes

 

Nieuwsbrief