Banner dammen

Damclub "Denk en Zet"

  dambord

       dammen 02  

Damclub “Denk en Zet” Garrelsweer, oktober 2022.

Beste  sitebezoekers van Garrelsweerinfo.nl.
Dat is al even geleden dat er iets te lezen viel  over onze club. Twee keer een onderbreking tijdens de clubseizoenen van 2019/2020 en 2020/2021 doen er geen goed aan. Talloze verenigingen hebben moeite om hun activiteiten weer op te starten. Ook alle beslommeringen betreffende de aardbevingsperikelen in onze regio doen er geen goed aan.

De jongens van “Denk en Zet” proberen het echter weer en gaan ervan uit dat we niet opnieuw ons speelseizoen hoeven te onderbreken.
We tellen momenteel ondanks de vergrijzing nog 9 leden. We hebben afscheid moeten nemen van Jan Bos en Derk van der Klok. Ze dachten dat hun tijd erop zat. Ze waren beide zeer trouw aan de vereniging en we zullen ze zeker missen. Hopelijk dat Wout Geertsema zijn damtalent niet laat versloffen en bij ons terugkeert. Een paar nieuwe leden erbij zullen zeer welkom zijn. Het damspel activeert de hersenen en houdt je scherp en laat na afloop een weldadig gevoel na. Uiteraard het meest na een overwinning of een verdiende remise.
We spelen samen een eigen interne competitie en daarnaast doen we nog mee aan de bondscompetitie van de Nieuwe Noorderdambond zolang het nog gaat en bestaat.

Geert Greven de kampioen van het laatste seizoen dacht onze voorzitter Aldert Schaaphok op de eerste avond reeds een lesje te leren. Dat lukte Geert wederom. Geert speelt tevens in de landelijke competitie van de KNDB bij damclub Warffum. Dat is dan in het opbouwen en verloop van een partij wel vaak te zien, met als resultaat 0 punten voor de tegenspeler. Je moet er maar tegen kunnen. Geert geeft na afloop als compensatie wel graag uitleg wat we hadden moeten doen, of niet moeten doen, maar ja, dat is mosterd na de maaltijd.

Aardappeloogst en nog op vakantie waren de reden dat resp. Berends en Venema nog ontbraken. Beide heren lieten een paar weken later eveneens zien dat ze het spel nog niet verleerd waren.
Tijdens het typen van dit stukje krijg ik nog juist het verassende bericht binnen dat Aldert gewonnen heeft van oud Fivelgo speler Jacques Galliard. Zo kun je weer zien dat er kansen zijn als men maar doorzet en ze benut. Voor zover even een inkijkje bij onze vereniging. 

Namens damclub “Denk en Zet”,
Henk Meruma

dammen 07

 

 dammen 09  
Bestuur:
Voorzitter: A. Schaaphok tel. 06-53423541
Secretaris/penningmeester: H. Meruma tel.0619656239        
Wedstrijdleider: A, Schaaphok tel. 06-53423541
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Clubgebouw: Dorpshuis “Weersterheem” tel. 0596-572923 
Clubavond Dinsdag, aanvang 19.30 u.


Damstandjes

 

Nieuwsbrief