afbeelding home page

Artikelindex

Damclub "Denk en Zet"

 dammen 01 dambord  dammen 02

Damclub “Denk en Zet” Garrelsweer, januari 2020
We zijn er nog steeds. Reeds een paar keer werd ons medegedeeld dat er wat stond te gebeuren in zake versterkingsmaatregelen van het dorpshuis. “Jullie zullen in een noodlokaal moeten, of eerst in een afgescheiden ruimte.”  Op het laatst zijn de berichten dat we waarschijnlijk  moeten uitwijken naar de voormalige Wirdumerdraai school. Maar wanneer? We wachten maar af zoals zovelen in ons gebied. We willen en gaan gewoon verder met ons leven en zondermeer ook met het dammen.
Gelukkig konden we in november nog gebruik maken van de zaal om in eigen kleine kring ons 70 jarig jubileum te vieren. We genoten van een keurig verzorgd gourmet door de vrijwilligers van het dorpshuis. Alle lof daarvoor.

Geert Greven heeft zijn draai weer teruggevonden en staat bovenaan op het scorebord. Alleen tegen Wout Geertsema moest hij zijn meerdere erkennen. Wout doet het zeer goed, en mag een snelle leerling genoemd worden. Nog maar voor het 3e seizoen lid en nu reeds geklasseerd in het linker rijtje, in voetbaltermen gesproken. Venema en Schaaphok zakken na een vorig topjaar naar wat een lagere plek op de ranglijst.
In de bondscompetitie doen we het heel goed. We zijn op de helft en alle 3 wedstrijden werden gewonnen.

Persoonlijk ging het niet iedereen voor de wind dit nieuwe jaar. Hans van der Veen en Jacques Galliard moesten een operatie in het ziekenhuis ondergaan. Jan Bos moet Lina missen i.v.m. opname in “Maartenshof”  te Groningen vanwege een val met de fiets, en Marten en Diny Berends werden getroffen door een verwoestende brand ,welke niemand van ons ooit hoopt mee te maken.
We wensen hun veel sterkte toe.

Namens damclub “Denk en Zet”
Henk Meruma

damclub5   dambord    dammen 03   

Bestuur:
Voorzitter: A. Schaaphok tel. 06-53423541
Secretaris/penningmeester: H. Meruma tel. 0596-572189         
Wedstrijdleider: A, Schaaphok tel. 06-53423541
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Clubgebouw: Dorpshuis “Weersterheem” tel. 0596-572923 
Clubavond Dinsdag, aanvang 19.30 u.

 dammen 04  dambord  dammen 05 

 dammen 06   dambord dammen 07

dammen 08  dammen 09  dammen 10  dammen 11